تفاوت بین پردازنده های ARM و X86 در اندروید
فرق پردازنده های ARM و X86 در اندروید چیست ؟
شاید برای شما هم پیش اومده باشه که در سایتی دو نسخه از یک اپلیکیشن رو دیده باشید که یکیش نوشته مخصوص ARM و دیگری نوشته مخصوص X86 ، در این مطلب میخوایم تفاوت بین این دو معماری پردازنده و روش شناسایی نوع CPU گوشی رو عنوان کنیم تا براحتی بتونید با توجه به سخت افزار خودتون نرم افزار مناسب رو انتخاب کنید . با کافه اپس همراه باشید …
ARM و مصرف پایین انرژی :
ARM کوتاه شده ی عبارت Advanced RISC Machine است و با توجه به طراحی RISC مورد استفاده در این نوع معماری، هسته اصلی CPU نیاز به 35 هزار ترانزیستور داره در حالی که پردازندههای معمولی رایج x86 که با توجه به CISC طراحی شدند حداقل نیاز به میلیونها ترانزیستور دارند. مهمترین دلیل مصرف بسیار پایین انرژی در پردازندههای مبتنی بر ARM که باعث استفاده گسترده آنها در ابزارهای پرتابل مانند تلفن هوشمند یا تبلت شده نیز همین موضوع است.از ترانزیستور های کمتری استفاده میکنه پس مصرف کمتری هم داره ! هر چند که ممکنه در شرایط برابر سرعت کمتری ارئه بده !
شرکت های مختلفی از معماری ARM برای سی پی یوهاشون استفاده میکنند ، مثلا شرکت کوالکام با پردازنده های Snpdragon ، شرکت اپل با پردازنده های AX، شرکت سامسونگ با پردازنده های Exynos، انویدیا با پردازنده های Tegra و … .
خوب همین مقدار توضیح فکر کنم کافی باشه ! بهرحال هدف این پست تشخیص سریع نوع پردازندتون هست تا راحتتر بتونید نرم افزار متناسب با اون رو دانلود کنید . نرم افزارهایی که دو نسخه ی مختلف برای این دو سی پی یو ها دارن گاها عملکرد متفاوتتری رو در اپ های خودشون نشون میدن .
تشخیص نوع سی پی یو :
یکی از بهترین نرم افزارهای برای تشخیص نوع سی پی یو و در کل بدست اوردن اطلاعات کلی از سیستم اپلیکیشن Droid Hardware Info هست.
روش تشخیص :
1- اول از این لینک اپلیکیشن رو دانلود کنید .
2- وارد برنامه بشید . در اولین وردتون صفحه ای مشابه زیر براتون ظاهر میشه . روی ALLOW کلیک کنید و دسترسی های لازم رو به اپلیکیشن بدید .
3- بعد از ورود به برنامه در صفحه ی اصلی برنامه از منوی بالایی روی System کلیک کنید .
4- در زیر منوی Processor جلوی عبارت CPU Architecture نوع CPU گوشی خودتون و معماری اون رو خواهید دید . مثلا در تصویر نوع معماری ARMv8 هست که اشاره به ورزن 8 معماری ARM داره .
به همین راحتی .
الان میتونید بهتر تصمیم بگیرید که کدام ورژن از نرم افزار های مختلف برای شما مناسب هست .
سوالی داشتید لطفا در بخش نظرات عنوان کنید . پیروز باشید.
قادر اوزمانی
عالی
🏅 Admin
موفق باشی عزیز دل